Selasa, 14 Februari 2012

valentine day?ko hado?

bismillahirrahmanirrahimmm...

assalamualaikum!!! ehek!
valentine ek?dating ek?bagi-bagi munge bagai ek?kiss-kiss ek?

kok pale ko sendiri kalau ko sambut valentine! *hamboiii..bajet malaikat lak aku*
ala..perempuan kan..even keras macam biskut yaya dalam boboiboy tu  sekalipon (contoh gedik yang pernah aku buat untuk nampak cute) akan ada masanya nak dihargai oleh sang kekasih...

ko tak pernah sambut valentine???tak pernah??ape barang??!! tu maknanyaaa ko.................. BAGUS!!! tak payah nak barang sangat la..ingat COOL ke sambut valentine hah?? *ok..emo sebab aku single*promote diri sendiri pulak*(pok idong aku sendiri kat keybod laju2)

tapi sebagai insan yang cute dahulu hingga kini~ aku pon pernah tergedik sambut valentine..alaaa..masa tu hingus aku biru lagi kot..tak berapa nak pekat sangat la..boleh la kalau nak cecah ikan bakar~ *amaigaddd!! makin teruk kemerapuan aku* maafin yaa! gue nggak sengaja gitu kali~
masa tu sekolah lagi..haha..sambut la konon..bagi-bagi coklat bagai kat boiprengg yang tak berapa nak boipreng..aku kumpul duit tau nak beli cadbury big size lak tu! ko hado!! siap time beli tu aku telan liur sendiri..ye la ko hengat senang sangat ke nak beli cadbury dulu..kalau nampak kawan makan cadbury macam nampak beliau makan berlian jek! apa lagi.serbuuuuuuuuuuuuu!!  golongan yang mampu beli cadbury time aku sekolah dulu adalah golongan yang dianggap kaya! hahaha...sekarang??tak layan sangat cadbury..CHOKI CHOKI boleh..ehek!


hari ni pun aku nak sambut valentine~ aka nak wish besday kazen and kawan aku...n also PAK NEK =DATUK aku~ ehehehekk...lebih bagus aku berVALENTINE ngan dorang..ye dok???ekekeke..




so..dah terang2  VALENTINE itu HARAM jangan pulak HALALKAN k~ chill!!! :)))
NAK BERSAYANG-KASIH itu boleh,,biar tiap HARI~

ok sebelum mengundurkan diri yang dah selalu undur ni~ aku tinggalkan video BEST punya kat korang! *BAJET TERER* ni ala-ala MALAY-KOREAN love story la..ahahahax..dah lama dah video nih..short-movie yang group aku buat masa kat korea tahun lepas...so layannnnnnnnnn k...

tajuk: SAYANG, 가지마..(love,dont go)
director: aku & kim bo young
editor : haku~ hahh..memang aku gila glamer sikit bab2 nih~ 
layannn k~


oppss!! aku bukanlah terer sangat bab-bab buat short movie nih..group aku pun masa tu tak banyak masa nak buat..3 hari shoot..satu malam jek aku edit..ni untuk projek kelas jek..so tak la PRO mana...heheheeheheh...tapi tercapai jugak hasrat aku nak adakan kisah-kisah ALA-ala KOREAN tu~ n untuk pasangan ke 2 tu sila la kutuk~ aku memang tak pandai berlakon!! aku suka jadi orang belakang tadbir..tapi dah tak da orang lain dah...kena paksa! ehek! sila meluat tengok lakonan aku~ lalalalalalaala

sinopsis sikit la :
yung. korean guy yang jatuh hati pada malay girl..kemudian dorang pun in relationship..YUNG ni memang sayang giler la kat aweks dia.tapi apa yang dia dapati budaya couple korean ngan malaysian sangat berbeza. SURI seorang gadis yang masih berpegang teguh dengan adat-adat melayu. memang sayangkan YUNG..tapi bukan dengan cara senang-senang nak serahkan segala-galanya. KOREAN people kalau dah couple memang sangat-sangat mesra alam antara satu sama lain~ so YUNG rasa SURI seolah -seolah tak sayangkan dia..and dia SANGAT-SANGAT nak dia n SURI jadi couple macam orang lain..(especially macam KORean style la).so then..SURI rasa cinta dia sia2 jek~ sebab macam YUNG tak percayakan dia.FOKUS?perbezaan budaya. sebab dorang tak pernah nak share and terima budaya yang mereka ada antara satu sama lain. lastly? tengokkkkk...

2nd PART.mimi. study kat KOREA...jumpa dengan JUNIOR~again korean guy. dorang jadi rapat and selalu kongsi-kongsi budaya. even dorang berlainan tapi dorang senang antara satu sama lain sehingga menebitkan rasa CHENTA..aww.tapi masing-masing tak luahkan. sebab?masing-masing tak yakin boleh terima antara satu sama lain.sehinggalah mimi habis tempoh study kat sana..tapi?lastly ?????? tengokkkk

21 ulasan:

  1. haha ala woit..org tgh bcinta,kdg
    tak kire ponggg.hr2 nak valentine jugek.hewhew
    yer..dgn keluarga lg nampak suwittt nye :p

    BalasPadam
  2. Cool la vid tu dear!Yayansmum suke! :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. heee...tenkiuuu yayansmum!!! tharuuu..ehek!

      Padam
  3. adeh.. lambat pula video tu... :)

    belakon ke?

    BalasPadam
  4. errr..sorry xdpt nk tgk video tu..
    :(

    BalasPadam
  5. x pernah terfikir pun nk smbut valentine day ni. haram oh haram. hehehe

    BalasPadam
  6. haha.. best bce..video lmbt sgt aahh..

    BalasPadam
  7. x pnh smbut kot... kalu zmn dlu2 mybe da lupe... hihik

    BalasPadam
  8. stiap hari tite dpt bunga ngn coklat!huhu
    kaseh tite bg..name die ayah!

    BalasPadam
    Balasan
    1. wahhh..tite nk ugakkkk...
      *mlut muncung*ahahah

      Padam
  9. agagag.. same la ngn cekbolat.. zman hngus meleleh tepi lap ngn baju.. kkdg tak sempat nk lap dh meleleh.. eeeee. haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. bahahahaah~ cekbolat! ko men leleh2 gak ye~ leh geng nih~ ahahahaha

      Padam
  10. takde kekasih camne nak sambut ye tak,,mehehe..
    yo cik mimi mimo mimo!! pemenang terpantas,,haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. weeehuuuuuu!!! mekacehhh...
      smgt nih~ wat lagi men teka2 camtu k~ ahahahah

      Padam
  11. kih3.. dulu pun sambut gak benda2 ni... sebab hingusan..hihi... tulis2 buat hadiah sepesel kat member... ak bagi kat boipren key... dulu tak main cople2 ni...


    pertama kali terjah sini

    BalasPadam
  12. update la woi.
    entry x elok biar kan lama lama.
    hahahha

    BalasPadam