Sabtu, 16 Februari 2013

gadis TAK LAKU

Dimulakan dengan Bismillahirrahanirrahim.

Assalamualaikum.


Sudah rabak, sudah koyak, sudah usang, sudah lapok, sudah kontang, sudah berkulat, sudah beralga blog ku ini.ok, sudah cukup sudah.

maka, aku isytiharkan ini adalah post pembuka bagi tahun 2013 yang berbisa ini, dalam erti kata lain, sinonim dengan ular la. ehek~

Valentine's day? tahu kan. sila sepak dahi guna buku teks sejarah kalau buat-buat tak tahu apa itu Valentine's day sebelum aku menyampah.eh??emosi terlebih pulak.adeiyy.
Sebelum keluarnya fakta tentang haramnya sambutan hari kekasih mengasih ini, muda mudi dulu kala sangat teruja meraikan hari tersebut. aku pun dulu rasa 14 februari itu adalah suatu hari yang sangat sweet lagi menyuit.eh?
tapi, malangnya, tak pernah pulak berkesempatan meraikan Valentine's day. sebab tahu-tahu jek dah break up.aww..malu~~
sekarang? steady boyfriend?memang tidak ada dalam senarai. bukan jual mahal, bukan juga gadis yang hot. tidak merokok. tidak putih melepak. tidak berkulit licin. status yang paling sesuai untuk gadis di bawah paras hot seperti aku adalah 'tak laku!' tidakkkkkkkkkkkkkkkkk!!! tapi aku syukur, ada mata, boleh melihat. ada telinga boleh mendengar. ada kaki boleh berjalan.

Ya, mungkin jugak TAK LAKU. (sarung kepala dalam bantal, gigit bibir).
Aku? tak pandai mengorat, tak pandai menarik perhatian.serba serbi lah.tak ada daya tarikan.huhu. mungkin sebab aku rasa semua itu tak perlu! yea tak perlu!(sedapkan hati yang luka parah)
kawan lelaki?semestinyaaaaaaaaa..sangatttttt tidak ramai!!! boleh hitung guna jari tangan.jari kaki simpan bawah ketiak. kurang berkawan dengan lelaki sejak aku bergelar mahasiswa.

Sebelumnya, aku seorang yang cool dan sangat chill dengan kawan-kawan lelaki. lain cerita di universiti, mungkin juga fobia, atau mungkin habis tenaga untuk menggatal. eh??
--Seriously, aku sangat tidak mesra pada lain jantina yang tak rapat dengan aku. bukanlah sebab 'macam bagus'. tapi itu aku rasa. biar aku senyap. macam batu. senang. senyum-senyum sudah. bila terjumpa kelompok lain jantina di kaki jalan. aku sanggup U-turn.or guna lencongan lain.biar jauh.biar berpeluh.janji selesa. itu aku. bila ada kelas n kuliah, aku berselipar, tepek bedak sikit, jeans, beg sempang.cukup.biar selekeh. biar sederhana. janji tak jadi perhatian waktu pergi ke bus stop. biar mata manusia sekeliling hanya 3 saat saja melekat untukku.cukup.aku selesa.

Ini mungkin antara sebab aku kurang contact list untuk lain jantina. kurang ber'besties' dengan lain jantina. 
Pernah juga bercinta.tapi kemonyetan. belum lagi berjumpa yang sejati.

jangan pernah malu bila dilabelkan 'gadis tak laku'. Ya, memang pedas dan berapi status itu.malu memang ada, tapi biar kita selitkan dengan perasaan yang lebih positif iaitu, 'Allah sayang kita'
sebab Dia sayang kita, Dia jaga kita dan lindungi kita daripada lelaki-lelaki yang tak sepatutnya. Allah dah sediakan sang Adam yang terbaik untuk kita di penghujungnya. kan orang selalu kata, setiap yang berlaku ada hikmahnya. 

Sebab itu aku tak pernah rasa Allah tak adil.semua gadis ingin dicintai, tapi Dia akan bagi tepat pada masanya.
Dia dah aturkan segalanya, so, aku mungkin tak perlu membuang masa dan berperasaan yang sia-sia untuk lelaki yang bukan jodohku. itu saja. Single itu memang, tapi semestinya belum lagi available.ewah.
apa yang perlu sekarang adalah perbetulkan diri, persiapkan minda, rohanikan hati. eh?ala-ala ceramah gitu. ehek. 

aku sekadar ingin memperingati diri sendiri dan sang hawa di luar sana. Sekian

-Cintailah yang SEPATUTNYA, nescaya kita akan menikmati cinta sejati-
Tiada ulasan:

Catat Ulasan