Selasa, 6 Disember 2011

ber OMBAK-ombak.... rindu aku kat MiD valley~

assalamualaikum!!!


sihat ke idokkk??hehehe..cakap utara lagi.apakahh? heee


aku dah tengok Ombak rindu..ko hado?
amaigadd..gila riak aku punya statement..!!! 


hee..aku bukan la kaki wayang..bukan juga kaki kerusi  atau kaki kurap..ah sudah! merapu lagi~
tapi..truthly speaking..(amboi..tepleot lidah cakap omputeh!)..aku suka menonton drama-drama MELAYU @ MALAYSIA..made in MALAYSIa~


yaa..silalah kata aku POYO atau SKEMA...ko tak layan karya negara sendiri ko pindah negara la!!
wohh..tetiba ke'patriotisme' dan emosi aku membuak-buak...huhuhu


ya, sebab apa suka menonton drama dan filem tempatan??
--sebab aku suka melihat perkembangan dan keKREATIFAN anak-anak MALAYSIA sendiri dalam menghasilkan karya
--sebab aku suka menilai hasil-hasil yang dorang dah bertungkus lumus buat..
--so, mana yang best tu..aku memang akan kagum tahap JAKUN 5 bulan..yang tak berapa best tu aku still sokong and hope akan lebih maju di masa akan datang!


eh??aku nak cite pasal OMBAK RINDU tadi..melalut pulak i! awww...i memang macam nih..tak boleh berhujah sikit..nuuu ke laut tujunya! eheheeh


dengan bersemangat wajanya..aku dan roomate terCHENTA sedaya upaya bersesak-sesak, berjuang berhabis-habisan hingga ke titisan taik idong terakhir, nak mendapatkan tiket!! amaigaddd!! taik idong??


sanggup tu..tapi actually aku tak la berapa sanggup sangat.. roomate aku ruby n nini tu la sangat bersemangat waja lagi excited tahap langit ke tujuh nak tengok~ huhuhuhu..
teruja lagi JAKUN la kan nak tengok coz kat facebook wall tu punya la ramai komen-komen sal OMBAK RINDU..siap ONG BAK pon hado..siap cakap ingus tak henti meleleh 3 hari kalau tengok cite tu..*ni aku sendiri yang cakap~ huhuhu...


so..ahernya setelah aku jampi-jampi orang-orang yang berbaris depan aku tu supaya tengok movie lain..aku and roomate aku berjaya dapatkan tiket!!! yeaaaa!! kitorang berjaya!!! tapi jam 0950 malam!! yeahh!! hamekkk ko..buat kenduri and berkhemah terus kat MID VALLEY~ huhuhu...masa tu baru kol 3 pm k...nak balik kena naik bus lagi,, teksi bagai...so korbanla masa merayau-rayau ala-ala pakcik guard kat MID tu..huhuhu


hamekkk ko! sekali SIT PALING DEPAN..!! aku rasa cam VVVVIP pon adooo..huhuhuhhu..lantaklah..janji popcorn ada! huhu (apakah kaitan?)


PENDAPAT AKU yang memang suka bagi PENDAPAT :
--aku tak pernah baca buku tu~ and aku rasa jalan cerita tak cukup...aku carik gak part-part yang boleh buat nangis..tapi aku just touching 13 saat jek..pastu taik mata jek kuar..(apakah?!!!!)
-- ada part sedeh2 tu aku dan beberapa makhluk yang mati emosi seketika boleh gelak sebab nampak KELAKAR...ekekekek...
--AKU KAGUM, sebab filem ni sedaya upaya MEMARTABATKAN BAHASA MALAYSIA..memang guna BAHASA yang agak BAKU dan berbunga-bunga sampai satu tahap macam lucu tapi sebenarnya sangat cantik!!
--TAPI..aku SANGATTTT kagum kepada ARON AZIZ, MAYA KARIN...sebab sangat-sangat berjaya bawa watak tu!!!!
--LISA SURIHANI? okayy..dia dah try bawak watak jahat untuk pertama kali..tapi seriously,, ko jahat tapi ko still CUTE..!!! CUTE lebih banyak dari jahat!! ahahahah
hamekk ko poster OMBAK RINDU...!!








apa-apapun..aku kagum ngan HASIL KARYA anak tempatan sekarang sebab DAH MAMPU TARIK ANAK TEMPATAN SENDIRI pergi panggung wayang TANPA RAGU-RAGU..!!!!


*aku berhajat nak tengok lagi...sebab apa? tak puas hati dapat sit depan..huhuhu..dan nak kaji balik part-part yang aku tak puas hati tu..(amboi!) jommmm..sapa nak join!! sila roger! *amaigadddd...


heee...
MAJULAH FILEM UNTUK NEGARA..
wahhhh...

2 ulasan:

  1. weh! sebbek ko tag ombak, aku igt kambing biri2 td~

    BalasPadam
  2. hahaa.. sy ingt kan 2 awan

    BalasPadam